25 november, 2014

EUR/CAD short



Ha megvizsgáljuk az EUR/CAD grafikonját, napos időtávon felismerhetünk egy csökkenő háromszöget, melyből az ár letört a múlt héten. Pénteken és hétfőn volt egy korrekciós szakasz, mely során az ár visszatesztelte a háromszög alsó szárát. Ez a vízszintes vonal korábban támaszként szolgált, mostantól azonban ellenállásként funkcionálhat.



Az utolsó gyertya egy ’hullócsillag’ 4 órás bontáson, mely short jelzés a technikai elemzésben. Szóval most megpróbálkozhatunk egy short pozíció nyitásával.



Azonban tudnunk kell, hogy hamarosan lesz egy bejelentés a szeptember havi kanadai kiskereskedelmi értékesítésekről. Ez az adat intenzív ármozgást idézhet elő. (Talán még a háromszögbe is visszatérhet az árfolyam.) Így mindenképpen használnunk kell a stop loss-t – mint minden esetben!

 ______________________________________________________________________________________

If you look at the chart of the EUR/CAD you can recognize a ’descending triangle pattern’ on daily period and the price broke down from that on the last week. There was a corrective phase on Friday and Monday, during which the price is back tested the lower leg of the triangle. This horizontal trendline was a support earlier, and further it could function as a resistance.

The last candlestick is a shooting star on H4 timeframe, and it is a ’short signal’ in the technical analysis. Now you can try to open short transaction.

But you need to know that, soon there will be an announcement about the Canadian September monthly retail sales data. This data may cause intensive price-movement. (Maybe the price can return into the triangle.) So you must to use the stop loss (as in any case)!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése