12 november, 2014

Divegencia az USD/CHF grafikonján – Divergence on the chart of USD/CHFNapos időtávon az ár magasabb csúcsra ment, miközben az RSI alacsonyabb tetőt képzett.4 órás bontáson be tudunk rajzolni az USD/CHF grafikonjára egy emelkedő és egy eső trendvonalat. Ezek a trendvonala össze tartanak, így egy szimmetrikus háromszöget képeznek. Nem tudhatjuk, hogy ebből az alakzatból merre tör ki az árfolyam, azonban azt a legtöbb esetben gyors mozgással teszi.

Az RSI csökkenő trendben mozog a napos és 4 órás periódusban. Azonban emelkedő trendben halad H1-en.Ha a fundamentális elemzést hívjuk segítségül, akkor szintén bizonytalanságokba ütközünk:
1) a FED kamatpolitikája
mivel a kamatemelés dátumának konkretizálása is erősítheti a dollárt
2) népszavazás a svájci aranytalékok kapcsán
mivel ez befolyásolja a svájci jegybank devizagyengítő intervencióira fordítható pénzmennyiségetTehát nem tudhatjuk melyik a jó irány, viszont a kitörés vagy letörés hamarosan megtörténhet. Figyeljünk, hogy el tudjuk csípni!
The price went to higher peak, while the RSI formed a lower top on daily period.

We can draw an upward and a downward trendline to the chart of the USD/CHF on period H4. These trendlines converge and form a symmetrical triangle. The technical analysis dont knows which is the right direction of this pattern, but the breakout or breakdown always very sharp and fast.

The RSI moves in downward trend on daily period and on period H4 as well. But it moves in upward tend on period H1.

If we try to use the fundamental analysis, we get the same uncertain result as well:
1) the interest rate policy of the FED
because if the FED says facts about the increasing of the interest rate, the USD able to strengthen
2) the swiss referendum in connection with the gold reserve
this can influence the amount of the money what the Swiss Central Bank could use to take intervention in order to weaken the Swiss Franc.

So we dont know which will be the right direction, but the breakout or the breakdown can come soon. So take attention to the chart, if we want to catch the break…!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése