13 október, 2016

BUX1612 korrekció

Gondoltam villámban összedobok egy elemzést egy általam várt BUX1612 korrekciós mozgásról, viszont úgy tűnik, mire megírom a postot, már le is zajlott az esemény egy része. No, sebaj, azért (munka közben) nagyjából leírom, mire alapoztam.



Az OTP grafikonján H4 időtávon kialakult egy dupla csúcs, valamint egy alant hagyott rés is várja a visszatöltését, így a magyar piac fő részvényének árfolyamát kb.7260 környékére várom rövidtávon.
(Korábbi kis írásom az OTP-ről itt.)



Az indexünket általában nem elemzem napos időtáv alatt, azonban most ezen grafikonon is jobban kivehető H4-en, hogy miért várok korrekciós mozgást. Szintén dupla csúcs H4-en és a 100-as mozgóátlag, mely korábban többször támaszként szolgált, szeptember végén-október elején már tesztelve lett. 28.000 pont környékére várom rövid távon.



A MOL hetesen szép emelkedő trendben van, az olaj grafikonján szintén ezt látjuk, ugyanakkor a csökkenő trendvonal alól történő kitörés után, jó eséllyel bekövetkezhet annak visszatesztje, mely a MOL árfolyammozgásában is hozhat némi korrekciót. (Korábbi írásom itt.)

Richterről korábbi írásom itt.
Mtel szépen araszol felfelé, őt most nem is zargatjuk. :)

A főbb nagy indexeknél is korrekciót, esést vizionálok.
Bár az amerikai indexek esetén talán merészség lehet komolyabb árfolyammozgásokról írni az elnökválasztás végkimenetelének ismerete előtt, azonban számomra úgy tűnik, itt is inkább az árfolyamesés irányába mutatnak a jelek.



Az S&P500 napos grafikonján a 100-as mozgóátlag felett egy dupla csúcs gyertyaformáció alakult ki. Ha a neves mozgóátlag támaszként elesik, az árfolyam is megindulhat lefelé.



A NASDAQ grafikonján egy bearish engulfing gyertyaformációt fedezhetünk fel, így véleményem szerint az árfolyam itt is visszatérhet a 100-as mozgóátlaghoz.




A DAX index grafikonján hetes időtávon inkább az emelkedés tűnik esélyesebbnek, viszont rövid távon a Deutsche Bank és a Volkswagen felől érkező negatív hírek, valamint a Lufthansa régóta tartó gyengélkedésének együttes hatására könnyen elképzelhetőnek tartok egy csökkenő árfolyammozgást.

1 megjegyzés:

  1. A múlt héten elfelejtettem ideírni:
    még aznap zártam a pozit.
    Mindössze a tőkém 20%-ával voltam poziban.
    Eredmény kontraktusonként egy vékonyka átlag +100 pont (a költségek levonása után).

    VálaszTörlés