01 szeptember, 2014

Gondolkozzunk el egy DAX shorton, We need to thinking about the short of the DAXA DAX grafikonja hetes időtávon 5 héttel ezelőtt törte a 2012. júniusa óta tartó emelkedő trendet, majd korrekcióba kezdett. A korrekció utolsó gyertyája egy hullócsillag, mely további esést jelez előre. Ezt támogatja az is, hogy a trendvonal-törés óta a grafikon a 21 napos mozgóátlag alatt mozog.
A grafikon még nem törte ugyan a korrekció emelkedő trendvonalát és a CCI is felfelé tart, mely tényezők még segíthetnék a további felkapaszkodást, azonban összességében az érződik, hogy egyre kevesebb az erő a chartban az újabb emelkedő gyertyák kirajzolásához.


Napi bontásban az árfolyam eső mozgását valószínűsítik az alábbiak:
- az árfolyam egész augusztusban nem tudott a 100-as mozgóátlag fölé kapaszkodni,
- szerdán épp a hetesen tört emelkedő trendvonalról pattant le,
- a CCI felülről metszette a 100-as értéket.


Fentiekből eredően érdemes lehet a shortokon gondolkozni és nem elbizonytalanodni a korrekció esetleges folytatódása esetén sem.


5 weeks ago, the chart of the DAX broke the upward trendline, what was begin at June 2012 on the weekly period. After that the chart started a correction. The last candlestick of the chart was a shooting star, which predicts the further decrease of the rate of DAX in the future. The decreasing of the rate in the future is protected by that the rate moved below the moving avarage 21 at the last 5 weeks.
The chart is not broke the upward trendline of the correction and the CCI(20) is going up as well. These factors could protect the further increasing of the chart, but overall, I feel the force of the chart is less and less to go upper and upper.

In daily period, the decreasing of the rate is protected by the follows:
- the rate was not able to go above the MA100
- the chart rebound from the broken upward trendline at Wednesday
- the CCI(20) fall through the +100

The result of the foregoing, we need to thinking about the short, and we must not uncertained, if the correction continues.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése