18 augusztus, 2014

Korrekció indulhat a MOL eső trendjébenJúnius végén a MOL egyik nagytulajdonosa 4%-nyi MOL részvénycsomagtól vált meg, melynek hatására a szóban forgó instrumentum árfolyama még aznap mintegy 6%-ot zuhant. Ezt követően az árfolyam július elejéig tovább esett, a 11.200 forintos érték alá is beszúrva.
Egy ilyen mértékű zuhanást sem a technikai- sem a fundamentális tényezők nem indokoltak, e ponttól kezdve tehát célszerű volt folyamatosan figyelemmel kísérni a MOL árfolyamváltozásait egy pozitív korrekció lehetősége után kutatva.Az elmúlt 1 hónap során úgy tűnt, hogy az árfolyam 11.370 forint környékén támaszra lelt, illetve augusztusban egy magasabb mélyet is produkált, ezek egy kisebb emelkedő trendet, azaz korrekciót jelezhetnek előre a hosszabb távú eső trendben. Az árfolyam az elmúlt néhány nap során kilépett a június eleje óta, a grafikonra húzható csökkenő trendvonal alól. Valamint a 2014.08.18-ai kereskedés során először csupán feltapadt a 11.800 forintnál húzódó ellenállásra, majd nagy forgalommal áttörte azt.

Mindezek pozitív jelzésként szolgálnak, hogy megpróbáljunk meglovagolni egy kisebb emelkedő trendet a MOL részvényeinek vonatkozásában. A 11.750-12.000 forintos sávban érdemes lehet beszállókat keresni, ugyanis a grafikon visszatöltheti a nyitva hagyott rést, s ha elegendő lendület marad még benne, akár a 13.000 forintos értéket is visszatesztelheti. (Ennél feljebb egyelőre nem várnám, mivel ott húzódik egy csaknem 3 éve formálódó csökkenő trendvonal.)

Rutinos rókák és kamikaze pilóták akár még egy TDT-vel is megpróbálkzhatnak, amennyiben az árfolyam a keddi kereskedés során először visszatesztelné a 11.800-as szintet, majd onnan elrugaszkodva északnak venné az irányt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése