26 július, 2018

technikai elemzés Richter


(Hétfőn és kedden volt pár short ügyletem az EUR-CAD és az USD-CAD devizapárokon. Szépen le is zártam mindet nullában. Szerdán persze estek is szépen. De ez van, nagyon fáradt voltam már és munkahelyen is vagyok. Pedig USD-CADon nagyon szépen látszik az alakzat és technikailag gyönyörűen mozgott M5ön. EUR-CADon pedig szépen működtek a trendvonalaim.) Szóval most pihentetésként jöjjön egy kis magyar blue chip, tisztán technikailag:


H1
H1-en szépen látszik egy fordított fej-váll alakzat, illetve az, hogy az ebből való kitörés gátja az eMA100. A Bollinger szalagok összeszűkültek, így hamarosan várható egy erőteljesebb elmozdulás. Az alakzatból ugye könnyen számíthatunk célárat, azonban én azt gondolom, hogy ennek mellőzésével első körben ne nagyon gondolkodjunk 5000 feletti értékekben.

H4
Nos, igen, valószínűleg ezen az idősíkon látszik a legszebben, miért is 5000 az első megálló. Csökkenő trendvonal + horizontális trendvonal + eMA100 (a kerek számot már meg sem említem), eső piacon egy emelkedő alakzatból való kitörést kőkeményen megfog majd egy ilyen tripla ellenállás. Mondjuk nagyon búslakodni azért nem kell, hisz ez is 3%-os emelkedés lehet, s akár egy nap alatt megcsinálhatja a "Ricsi".

D1
Hm, azt gondolom naposon is látható, hogy eső trendben vagyunk, nem is kell ecsetelni, annyi itt az ellenállás. Ezek közül is leginkább a vastagon húzott eső trendvonalat emelném ki, mely szépen funkcionált aljakon, réseken, csúcsokon át.

W1
És a hetes grafikon..., no kérem, itt látszik csak igazán, hogy miért ne próbáljunk meg "hulló késeket elkapni". Igazi "kemény pöcsű magyar gyerek"nek kell annak lenni, aki ezt a grafikont látva is rápróbál egy Richter longra! Nem voltam túl cizellált - bevallom, de ez bizony egy szabályos inverz zászló! A célár pedig kereken 4.000 forintra mutat.
Elismerem, megtörhet még a mozgás, negligálódhat még a célár, de ez, így első ránézésre mégiscsak félelmetes; még egy ilyen shortmanónak is mint én!   :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése