19 október, 2015

GBP-CAD H1 short and H4 long



A GBP-CAD árfolyama kitört a sávozásból H4 időtávon. Ilyen esetekben a sáv magasságával számolhatunk célárként. Azonban az RSI H1 és H4 perióduson is túlvettséget mutat.


Továbbá az árfolyam többszörös ellenálláshoz érkezett:
- csökkenő trendvonal napos perióduson
- az emelkedő sáv teteje H4 időtávon
- MA200 szintén H4-en
- valamint a legutolsó nagy eső gyertya szintje szintén H4-en.


Így azt gondolom, hogy most korrekció következik a kitörés szintjének visszatesztelésével (pont itt fut az MA100 is H4-en). Majd onnan ismét megindulhat az árfolyam felfelé, hogy elérje a kitörésből számítható célárat.


The exchange rate of the GBP-CAD currency pair broke out from the range on H4 time horizon. In similar cases, the target price use to be the height of the range. But the RSI is overbought on H1 and on H4 time frame as well.

Furthermore, the price arrived to a multiple resistance level, where are the:
- downward trendline on daily time horizon
- upper edge of the upward range on H4 period
- MA200 on H4 time frame
- the level of the last big bearish candlestick on H4 time frame.

I think that, now come a corrective phase, and the price will test back the level of the breakout (there is the MA100 on H4 as well). After the back test, the price can go up and reach the target price of the breakout.

3 megjegyzés:

  1. Kiütötték a stoppom, eredmény: -50 pip.

    My stop was knocked out, result: - 50 pip.

    VálaszTörlés
  2. Mindig megvan a kockázata, ha trenddel szemben kereskedünk.
    De ez a bukó, most egyértelműen a saját hülyeségemből származik. Miután már volt három eső gyertya is, mindenképpen lejjebb kellett volna húzni a stoppot, legalább az utolsó csúcs fölé, gyakorlatilag, nullába kellett volna húznom a stoppot.

    VálaszTörlés
  3. Azzal is hibáztam, hogy a fix 50 pipes stoppomat használtam, pedig mikor megnéztem a chartot, láttam a technikai szinteket, így azt is, hogy még kellett volna ezen felül kb. +20 pip a korrekt stophoz. A kb. 70 pipes beállítás pedig még belefért volna minden szempontból.

    Talán szűkebb követő stoppot is használhattam volna, de ebben nem vagyok biztos.

    VálaszTörlés