12 október, 2015

EUR-USD short




Az EUR-USD árfolyama pénteken kibújt az emelkedő trendcsatorna felső széle fölé H1 időtávon, eközben az RSI folyamatosan lefelé halad. Véleményem szerint ez a divergencia, valamint a trendfordító gyertyaalakzatok (vagy legalábbis azokhoz nagyon hasonló gyertyaformációk) lefelé fordítják az árfolyam mozgását és visszaviszik azt az emelkedő trendcsatornába.
A Bollinger szalagok összeszűkülése is erősebb elmozdulást jelez.

Céláram a dupla támasznál van, melyet az emelkedő trendcsatorna alsó széle, valamint az utolsó nagy emelkedő gyertya alja képez. A veszteségvágó megbízást a hullócsillag gyertya fölé helyeztem el.
Azt viszont be kell ismernem, hogy korán nyitottam, hisz a korrekt az lett volna, ha megvárom, hogy az árfolyam visszatérjen a trendcsatorna felső széle alá.


The exchange rate of the EUR-USD rose above the upward trend channel on H1 time frame at Friday; while the RSI moves in downward trend continuously. You can recognize some pattern on the chart what are very similar with the reversal candlestick patterns. The narrowing of the Bollinger Bands a good signal for that, there could come a stronger price movement.

So on the base of the divergence and the reversal candlestick patterns, my opinion is that, the direction of the price movement will be downward.

My target price is at the double support, which is composed by the lower edge of the upward trend channel and the bottom of the previous big bullish candlestick. I placed the stop loss above the shooting star candlestick.

To tell the truth, I opened my short early, because it would have been correct if I will wait for that, the exchange rate falling back below the upper edge of the trend channel.

4 megjegyzés:

  1. H4-en: beesés a trendvonal alá, majd egy emelkedő, ez után egy nagy hullócsillag, majd egy kis kalapácsszerű gyertya, a jelenlegi pedig még bármi lehet. Gyertyák alapján úgy érzem, kissé bizonytalankodás, iránykeresés van.

    H1-en: szép lassan be a trendvonal alá, majd vissza, a trendvonal fölött egy nagy emelkedő, amire rögtön egy nagy elnyelő, ezt követően két szabályos kalapács, melyre egy kicsi eső gyertya jött, végül egy újabb szép elnyelő gyertyaformáció - úgy érzem ezek inkább a gyengeség jelei, jó lesz még ez a pozi!

    Közben H1-en az RSI újfent lepattant a túlvett értékről, ez szintén engem támogat.
    M5-ön is szépen alakul, lehet rányitok még.

    VálaszTörlés
  2. Kiütötték a stoppomat, eredmény: -50 pip.

    My stop loss order fulfilled, result: -50 pip.

    VálaszTörlés
  3. Hát ebben a buktában benne volt, hogy:
    - kicsit korán nyitottam, pontosabban akkor, amikor még a trendcsatorna felső széle fölött mozgott az árfolyam
    (igaz a nyitáshoz szükséges legalább 3 tényező megvolt),
    - hosszú, eredménytelen árfolyammozgás után sem húztam nullába a stoppot,
    - nem vettem észre, hogy a kis (apró gyertyákból álló) árfolyamesés után megszűnt a divergencia,
    ott (+20 pip) már akár lehetett volna zárni, de a stoppot mindenképp nullába kellett volna húzni

    VálaszTörlés
  4. Illetve gond volt még, hogy nem akartam a legutóbbi csúcs fölé helyezni a stopot, mert az csak H4-en volt és túl messzire. Ez alapján persze lehetséges, hogy nem is szabadott volna megnyitni a pozit.

    Vagyis az előző bejegyzésben is felsorolt hibákkal összegezve az utóbbiakat, elmondhatjuk, hogy ez egy hibás trade volt.

    VálaszTörlés