15 szeptember, 2015

AUD-USD short



Az AUD-USD árfolyama egy emelkedő trendcsatornában mozog H1 idősíkon. Viszont az utóbbi 5 gyertyával folyamatosan teszteli annak alsó szélét. Az utolsó két gyertya esetén egy elnyelő gyertyaalakzatra figyelhetünk fel. Az RSI szeptember 10 óta nem tudott a középvonal alá esni.




The exchange rate of the AUD-USD moves in an upward trend channel on H1 time frame. But, you need to recognize that, the last 5 candlesticks are continuously testing the lower edge of the trend channel. In the case of the last two candlestick you can recognize an engulfing candlestick pattern.

The RSI can not fall below the value of 50 since 10th of September.

6 megjegyzés:

  1. Az M5 idősíkon kialakult utóbbi pár gyertyára alapozva, megkezdtem a pozícióépítést.
    On the base of the last few candlesticks on M5 time frame, I started the position building.

    VálaszTörlés
  2. Az első kanyarban, sajnos kihagytam két beszállási pontot is a poziépítésben (M5-ön), a zárás kb. időben történt.
    Újranyitás tökéletes pontossággal a korrekció tetején, azonban ezt megint gyorsan kivágtam. Az újranyitásban nullába húztam a stoppot, mikor elbizonytalanodtam, ez rendben is volt, de hagyni kellett volna futni a pozit, legrosszabb esetben nullában zár, ha merem engedni, akkor pedig jóval többet lehetett volna fogni.

    (Közben nyitott NZD-USD shortom szintén nagyon ügyetlenül [nulla közelben] zártam, pedig a 20 pipes céláram simán teljesült volna.)

    Hát, ahogy sakkon mondtuk, meg kéne tanulni ráülnöm a kezemre! Remélem előbb-utóbb sikerül!

    VálaszTörlés
  3. Szia,

    Ez szép beszállo volt.
    Hol szálltál ki, tul hamar?

    üdv

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm Mátyás!

    Nos igen, a nyitás alapvetően rendben volt.
    De utána lementem 5 percesre és ott igen csak hamar pár pip pluszokban zártam a pozikat, holott a céláram 0,7075-ön volt.

    Nyitás Zárás Eredmény
    0,7123 0,7115 +8 pip
    0,7120 0,7115 +5 pip
    0,7118 0,7113 +5 pip
    0,7120 0,7121 -1 pip

    Az első két pozi zárása még akár rendben is volt, hisz a korrekcióban zártam. A negyedik is, hisz ott már menekülni kellett. De a harmadik zárásánál nem vártam meg egy 5 perces gyertya zárását, és mivel így fordító hármast láttam bele az aktuális utolsó 3 gyertyába, zártam a pozit. Holott, azt végig kellett volna engedni, és a nagy elnyelő után zárni 0,7094-en.

    Összegezve tehát, kb.
    - jó elemzés
    - jó nyitás
    - jó rányitás
    - nem végigvárt gyertya, azaz komoly hiba
    - túl korai zárás, ami sajnos visszatérő hiba
    - és meglehetősen alacsony eredmények.

    Dolgozom a rendszerem és a "trader személyiségem" fejlesztésén - remélem idővel eredménnyel járok majd.
    És akkor már nem csak 5-35 pip pluszokat fogok csinálni, hanem mondjuk 5-75 pipeket. Elsőre ez reális célkitűzés azt hiszem.

    VálaszTörlés
  5. Reális abszulute ugy érzem. Mert amit észrevettél trendet simán benne volt még több is.
    Ugye belekeveredtél az idötávba? :(

    VálaszTörlés
  6. Így igaz. H1 és M5 a két időtáv amit leginkább vizsgálok (eltekintve persze a magasabb időtávok alaptrend miatti vizsgálataitól), és időnként elveszek a kettő között. Illetve sajnos jellemző rám az elbizonytalanodás, amit írtam is már itt a blogon, valamelyik bejegyzésemhez fűzött megjegyzésként.
    Jelenleg viszont azzal kísérletezem, hogy a pozinyitástól számított legalább 120 percig ne zárjak. Ezt egész jól meg is valósítom pl. ha elmegyek boltba vagy vmilyen privát programra. :)
    Mindenesetre remélem, hogy sikerül előre lépnem a fejlesztendő területeken.

    És elnézést, hogy csak ilyen megcsúszva válaszolok, de sajnos nemigen érkezett hozzászólás korábban, inkább csak az elmúlt 1-2 hónapban kezd ez előfordulni (aminek persze nagyon örülök), így még nem vagyok hozzászokva, hogy figyeljem a bejegyzéseim megjegyzés rovatait. Viszont ez jó alkalom arra, hogy megnézzem be lehet-e állítani vmi értesítőt erre!

    VálaszTörlés