05 augusztus, 2021

Arany – 100-as mozgóátlagok közé szorulva

 

A XAU/USD grafikonját szemlélve arra lehetünk figyelmesek, hogy az arany árfolyammozgása beszorult egy 4 dollár szűk sávba. A sáv alsó szélét a H4-en vett eMA100 tartja, míg felső szélén a D1-en vett eMA100 funkcionál ellenállásként.

 


Úgy tűnik, a júliusi dupla csúcs minta ismétlődik. Ezek alapján pedig lefelé várnám.




5 megjegyzés:

  1. Na jó, ezzel a publikálással elcsúsztam.
    Túl sokat figyelem az OTP grafikonját, illetve ma a fórumra írásra is több időt áldoztam.
    Elnézést, a megkésett közzétételért!

    VálaszTörlés
  2. A nyereség felét visszaengedtem, a maradékot viszont zsebretettem - zártam a pozit.
    Ha gépnél leszek a megfelelő pillanatban, akkor újranyitom.
    (De az is lehet, hogy inkább sakkozgatok, 8-17 óráig pedig az OTP-re összpontosítom a figyelmem.)

    VálaszTörlés
  3. Negyed hét körül lezártam a pozit, hogy majd 1-2 órán belül magasabban újranyitom. No, azóta sakkozom. Hm, ennek így most sok értelme nem volt.

    VálaszTörlés
  4. Nos igen, ahogy az fb oldalon utaltam rá a bejegyzés közzétételekor, a napos jelzések erős esést vetítettek előre. Az, hogy zártam a pozit, kereskedési szempontból természetesen hibás döntés volt (tudtam ezt már akkor is, hiszen H1-en inverz zászló kialakulását feltételeztem, és a H4-es időtávú célár még pénteki elérésére számítottam. A ma hajnalban megérintett vízszintes trendvonal elérését azonban csak e hét közepére-végére vártam).
    Pszichológiai szempontból azonban lehetett indokolható a pozizárás és a saját pihenésem, kikapcsolódásom előtérbe helyezése. Az éremnek mindig (legalább) két oldala van – és fontos tudni, hogy épp melyiket súlyozzuk felül. Ilyen szempontból természetesen nem fáj a szívem, hogy kimaradtam ebből a nagy zuttyból, és nem is próbálom vigasztalni magam, hogy a jelzéseket milyen szépen olvastam. A leginkább figyelt papír továbbra is az OTP, felfrissülés jelleggel pedig a későbbiek során is átkacsingatok majd egy-egy másik instrumentumra.

    VálaszTörlés