03 november, 2016

OTP - napos trendvonalak és intraday alakzatok


Amíg nálunk nemzeti ünnep miatt zárva volt a piac, addig a főbb indexek szép lejtmenetet produkáltak. Ezt sikerült is behoznunk a hét első kereskedési napján.
(Közben, hogy magam is ellenőrízzem, visszanéztem egy október közepi írásom, nos, van ami várakozásaim szerint mozdult, van ami bőven túllőtt azon, és olyan is akad persze mindig, amit nem sikerül eltalálni.)

Az utóbbi hetekben az OTP-re koncentrálok, így most csak arról dobok fel két képet. Az első egy intraday chart, mely csupán azért érdekes számomra, mivel meglepően szépen elemezhető volt a szerdai napon belüli árfolyammozgás – nem mintha eszembe jutott volna daytradelni.


A második grafikon a bankpapír napos gyertyáit mutatja. Ebből az tűnik ki, hogy egy csütörtök-péntek során végbemenő további korrekció kb. 7550-ig még nem okozna semmi komolyabb problémát. Itt húzódik egy trendvonal és az RSI is támaszra lelhet az 50-es szint környékén.
Vagyis ezzel a korrekcióval csupán a kitörési szint visszatesztje történne meg. S egy péntek esti „jó Moody’s kommentár” megalapozhatna egy hétfői, szép, támaszról való elpattanásnak.(Félreértés ne essék, nem a jövőt próbálom megjósolni, csupán pár rendelkezésemre álló infó alapján egy lehetséges forgatókönyvet próbálok összerakni, amit – természetesen csak ha megvalósul – megpróbálok majd lekereskedni.)

Aztán majd látjuk, mit hoz az élet! Hiszen útközben lesznek még történések a nagyvilágban:
- 2016.11.04. Moody’s magyar hitelminősítés
- 2016.11.08. amerikai elnökválasztás
- 2016.11.11. OTP Q3 gyorsjelentés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése