27 január, 2016

BUX1612 long

Szokásomtól teljesen eltérő módon, kivételesen H1 időtávon készítettem pár képet a magyar piacról.

A BUX index a 100-as mozgóátlaghoz érkezett órás időtávon (fáradt vagyok, így az MA100 pont lemaradt a képről :) ). Ha az árfolyamnak sikerül az említett mozgóátlag, illetve az előtte húzódó trendvonalak fölé emelkednie, akár egészen a 24.100 pontos magasságokig emelkedhet. Az árfolyam ezen irányú elmozdulását támogathatja a grafikonon kirajzolódott fordított fej-váll alakzat.


Az OTP H1 időtávú grafikonján szintén számos trendvonal tornyosul az árfolyam fölé, azonban, ha a kirajzolódott dupla aljból sikerül megindulnia, 6000 forint fölé is eljuthat a bankpapír értékeltsége.


A MOL esetében sajnos egyelőre nem látni, mi segítené át az árfolyamot az ellenállásokon. Az olaj árfolyamának mozgását pedig jelenleg nem hiszem, hogy sokan meg tudnák becsülni merre tart. Szóval ezt tiszteletben tartva csupán egy grafikon, előre mutató következtetések nélkül.


A Magyar Telekom esetében a rövid távú csökkenő trendvonalat kellene leküzdenie az árfolyamnak, s könnyedén menetelhetne a 402 forintos szintig, ahol a 100-as mozgóátlag véleményem szerint meggátolná az árfolyam további északi irányú mozgását.


A Richter esetében, az OTP-hez hasonlóan szintén egy dupla aljat vizionálhatunk a grafikonra. A 100-as mozgóátlag leküzdése esetén 5800 forint környékére is eljuthat az árfolyam.


A DAX index grafikonján a keddi gyertya egy nagy emelkedő elnyelő gyertya lett. Órás időtávon tekintve a chartot, egy ferde nyakvonalú fordított fej-váll alakzatot ismerhetünk fel. Az ebből várható emelkedő árfolyammozgás pozitív hatást gyakorolhat a magyar indexre is.


(Asszem írtam már ennél precízebb elemzést is, úgyhogy most inkább elhúzok aludni! :) )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése