10 december, 2015

Vissza a piachoz – Back to the market



Egy hónapnyi kényszerpihenő után megpróbálok visszatérni a kereskedéshez. Sajnos, míg az albérlet felújítása zajlott, abszolút nem volt lehetőségem szinte még a laptop bekapcsolására sem. Így jobb híján, ez az idő tőzsde nélkül kellett, hogy elteljen.

Most megpróbálok visszatérni, s ennek a folyamatnak a legfontosabb része az lesz, hogy szépen fokozatosan tegyem. Időnként már kötök egyet-egyet, de azért időre van szükség mire „visszaszokik a szemem” a grafikon-rajzoláshoz, illetve az agyam a komoly munkához. :)

Egy-egy hosszabb pihenő után nektek mennyi időre van szükségetek mire újra „piacképesek” lesztek? Szívesen olvasnám az ezzel kapcsolatos tapasztalataitokat a kommentben.


There was about 1 month break, while I had not got possibilities to turn on my laptop (because the owner renovated the flat, where I live in dig). So I could not deal anything on the FOREX and on the Stock Exchange.

Now, I try to return to the market and trading again. I think the most important part of this process will be that, I need to come back slowly. Because I need time, while my eyes get used to see the „chart-drawing” and my brain get used to do the hard work in connection with the analyzing.

How much time do you need – after a longer break – to recover your "trading skills"?
I would be happy, if I could read your experiences in connection with this theme (in the comment).

2 megjegyzés:

  1. Szia,

    Akkor ez neked nem pihenö volt. A felujitás miatt.
    Változo,mennyi ido kell mennyi párt figyelsz,mennyi idod van ujra ezzel foglalkozni.
    Erre az email-re irhatsz nyugodtan: dubaimatyas@yahoo.com

    VálaszTörlés
  2. Szia Mátyás,

    Köszi a hozzászólást, illetve a kontaktot.
    Valóban, ez nem számított pihenőnek számomra.
    Általában meg van nyitva 20 devizapár, az indexek közül S&P, NASDAQ és DAX valamint az olaj és az arany az árupiacról. (Az indexek és az olaj csak iránymutatásként.)
    Természetesen, nem kereskedem mindegyiket, ill. egyszerre ált. max. 3 devizapáron van pozim. Esetleg még plusz egy a magyar piacon.

    Időm szerencsére azért lenne. De úgy tűnik, elég lassan tudok csak visszaállni. Sajnos ugyanez történt a nyaralás után is. Kellett vagy 3 hét mire visszarázódtam.

    Üdv!

    VálaszTörlés