30 április, 2015

BUX1512 csupán a technikai kép alapján – ’villámelemzés'



Az index határidős termékének grafikonján egy trendfordító gyertyaalakzat jelent meg. Továbbá egy divergenciát is felfedezhetünk az árfolyam és az RSI mozgása között. Ugyanakkor az emelkedő trend egyelőre még nem tört meg (a tegnapi napig a legrövidebb emelkedő trendvonal is kitartott).

 
Az OTP grafikonja meglehetősen hasonlít a BUX1512-jéhez, azonban ha roppant szigorúan vesszük, itt talán nem elég nagy az utolsó gyertya, hogy egyértelműen kijelenthessük, trendfordító gyertyaalakzatot alkot az utolsó három nap képe. Ám az utóbbi árfolyamcsúcsok és az RSI közt fellépő divergencia itt is minimum óvatosságra intő jel lehet.


A MOL grafikonján látható hullócsillag gyertya, majd az azt követő eső gyertya egyértelműen az árfolyam esését vetíti előre, az itt is felfedezhető divergencia pedig csak ráerősít erre.

A Magyar Telekom is a támaszszinten toporog, ugyanakkor itt már lassan inkább a túladottsághoz közelít az RSI értéke.

A Richter grafikonjára tekintve láthatjuk, hogy még bőven él az emelkedő trend, azonban az utóbbi két gyertya, valamint az RSI csökkenő trendje itt is némi árfolyamesésre enged következtetni.

Összességében tehát a BUX1512 és a magyar blue chipek technikai képe alapján elmondható, hogy jelenleg túlvett a piac és érik egy erősebb korrekció – mely akár a napokban is megindulhat. Azonban a 4 ’nagypapír’ közül jelenleg csak kettő esetén várható egyértelműen az árfolyamesés bekövetkezte, az utóbbi kettőnél még várnunk kell további megerősítő jelekre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése