22 július, 2014

szimmetrikus háromszögből lépett ki az arany árfolyama


Egy július 10-e óta formálódó szimmetrikus háromszögből lépett ki az arany árfolyama. E letöréssel az árfolyam mind órás, mind 4 órás bontásban a 100-as exponenciális mozgóátlag alá került, mely további eső mozgást vetít előre.
Órás perióduson a CCI túladottá vált, így egy korrekció/az alakzat visszatesztelése során lehetőség nyílhat (újabb) short pozíció(k) nyitására.


Napos bontásban láthatjuk, hogy az arany árfolyama (a 2011. júliusa óta tartó esést követően) az  újév első napjától emelkedő trendben mozog. A jelenlegi esés az említett emelkedő trendet támasztó trendvonalig viheti az árfolyamot.
Ha ezt értékre szeretnénk konkretizálni, akkor azt, a mozgás hevességének függvényében tehetjük meg. Amennyiben erőteljes, gyors árfolyamesés következne be, úgy 1260 USD-nél, míg egy lassabb, elhúzódó módon csökkenő árfolyammozgás esetén 1274$ környékére várhatjuk az árfolyam süllyedését.
(Személy szerint az utóbbit határoznám meg elsődleges célszintként, mivel ez az ár többször is jelentős szereppel bírt az elmúlt egy esztendő során.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése